2020-08-25 11:17:06• hírek • Bede Emőke

Koronavírus-fertőzés miatt ideiglenesen zárva tart a Szatmár Megyei Múzeum

Ideiglenesen bezárta kapuit a látogatók előtt a Szatmár Megyei Múzeum azt követően, hogy az intézmény főigazgatója, Liviu Marta koronavírussal fertőződött meg.

A múzeum munkatársait hétfőn délután értesítették a koronavírusteszt eredményéről, arra szólítva fel őket, hogy kedden már ne menjenek be munkahelyükre. Szőcs Péter igazgató a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, az Árpád (V. Lucaciu) utcai főépületet teljes fertőtlenítésnek vetik alá, az alkalmazottak pedig otthonról dolgoznak. Egyelőre a menedzseren kívül másnak nincsenek panaszai, viszont a biztonság érdekében a munkatársakat arra kérték, hogy amennyiben a koronavírusra utaló tüneteket vélnek felfedezni magukon, azonnal jelezzék azt a szakhatóságok  és a vezetőség felé. Az intézmény a kialakult helyzetre való tekintettel szeptember 1-ig biztosan nem fogad látogatókat, a továbbiakról pedig az ügy alakulásának függvényében döntenek.


Szatmár megyében a betegség megjelenése óta 246 fertőzést igazoltak, kik közül 105 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, a betegség szövődményeivel összefüggésbe hozott elhalálozások száma pedig 9. A szatmári Covid-19 laborban ez idáig 18 411 tesztet végeztek el, melyhez 12 396 személy biolgóiai mintáit használták fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: